Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація програмного РРО через Електронний кабінет

опубліковано 24 січня 2022 о 09:08

Головне управління ДПС у Житомирській області інформує, що реєстрація програмних реєстраторів розрахункових операцій здійснюється на підставі заяви про реєстрацію ПРРО за формою № 1-ПРРО (J/F1316602). Така заява подається в електронній формі через Електронний кабінет або засобами телекомунікацій.

З інструкцією щодо заповнення форми № 1-ПРРО через Електронний кабінет можна ознайомитися за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/instruktsii-schodo-zapovnennya-form/.

У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації, ПРРО реєструється шляхом присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – Реєстр). Після включення ПРРО до Реєстру такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України.