Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування реєстраторів розрахункових операцій розповіли підприємцям Житомирського району

опубліковано 17 січня 2022 о 10:11

Про обов’язковість застосування у своїй діяльності класичних чи програмних реєстраторів розрахункових операцій розповіли підприємцям Житомирського району податківці Головного управління ДПС у Житомирські області.

Працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС в області під час спілкування розповідали підприємцям, що з 01 січня 2022 року застосування РРО або програмних РРО є обов’язковим для фізичних підприємців – платників єдиного податку другої – четвертої груп, які здійснюють розрахункові операції незалежно від обраного виду діяльності. Не застосовувати РРО/ПРРО мають право лише фізичні особи-підприємці першої групи та спрощенці, які продають товари (крім підакцизних) на території села, але в замін РРО чи ПРРО вони повинні використовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій (РК та КОРО).

Актуальним питанням для підприємців також є реєстрація програмних РРО. Працівники податкової розповіли про переваги та особливості застосування програмного реєстратора, та наголосили, що дане програмне забезпечення є безкоштовним та легким у користуванні, а його реєстрація проводиться за заявою платника, яка подається в електронній формі через Електронний кабінет з використанням цифрового підпису.

Також підприємцям розповіли про обов’язок ведення обліку товарних запасів та на кого він поширюється.

Крім цього, в ході роз’яснювальної роботи податківці зосереджували увагу підприємців також на кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та щорічній кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році.