Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На_часі: Програмні РРО уже використовують 632 представники бізнесу Житомирщини

опубліковано 21 грудня 2021 о 13:04

Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Ігор Завгородній, програмні реєстратори розрахункових операцій у господарській діяльності уже використовуює 632 платника податків.

У переліку користувачів програмних РРО – 577 підприємців і 55 юридичних осіб. Щомісяця  кількість суб’єктів підприємництва, які надають перевагу ПРРО над класичними, поповнюється на 40 осіб.

Зважаючи на переваги роботи програмних реєстраторів розрахункових операцій, у податковій службі рекомендують бізнесу застосовувати технологічний спосіб ведення обліку, зокрема і реєстрації готівкових розрахунків. Встановлення програмних РРО не вимагає значних фінансових витрат, водночас ПРРО – сучасні, доступні та комфортні у користуванні, до того ж - позбавлені корупційних ризиків. І загалом полегшують роботі бізнесу, - зазначив Ігор Завгородній.

Примітно, що ДПС вже розробила безкоштовне програмне рішення для користувачів ПРРО, яке перетворює будь-який гаджет з операційними системами Windows чи Android на касовий апарат.

Про пропоновані ДПС програмні рішення – докладна інформація у банері «Програмні РРО» на веб-порталі ДПС України.