Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

База нарахування збору з одноразового добровільного декларування для іноземної валюти

опубліковано 22 листопада 2021 о 15:20

Базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір) для іноземної валюти є її грошова вартість, яка зазначається у гривні за офіційним курсом національної валюти до відповідного виду валютних цінностей, визначеним Національним банком України станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Декларант зобов’язаний документально підтвердити грошову вартість таких об’єктів для нарахування Збору шляхом додання до одноразової (спеціальної) добровільної декларації засвідчених належним чином копій документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування.

Довідково: пункт 7 підрозділу 9 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначає базу для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування виходячи із конкретних об’єктів декларування.

Так, база для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування для валютних цінностей визначається відповідно до п. 7.1 підрозділу 9  розділу ХХ ПКУ.