Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Важливим пріоритетом на сьогодні залишається поглиблення партнерських відносин податкової служби з об’єднаними територіальними громадами

опубліковано 29 жовтня 2021 о 14:56

Сьогодні, 29 жовтня, в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Марія Кисельова, в рамках постійної взаємодії податкової служби з територіальними громадами, зустрілася з Олегом Можарівським, головою Попільнянської ТГ.

На зустрічі були присутні - начальник управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Житомирській області Оксана Пахолюк,  начальник Попільнянської ДПІ Тетяна Заволока.

Під час розмови значна увага була приділена питанням організації роботи центру обслуговування платників Попільнянської ДПІ, електронним сервісам ДПС.

Марія Кисельова роз’яснила переваги користування безкоштовними електронними сервісами, а також зазначила, що на даний час Житомирська область наближається до “червоної зони” щодо захворюваності на COVID-19, тому Головне управління ДПС у Житомирській області рекомендує платникам користуватися електронними сервісами. Сьогодні у платників, завдяки функціонуванню Електронного кабінету, є можливість отримати всю необхідну інформацію - довідки, консультації, подати звітність до податкових органів без особистих візитів до служби.

Приділили увагу під час зустрічі й темі електронної взаємодії ДПС та органів місцевого самоврядування через ІТС «Електронний кабінет». Зокрема, в частині надання звітності на запити органу місцевого самоврядування у розрізі платників податків – юридичних осіб, які сплачують податки на відповідні території.

«Процес надання органам місцевого самоврядування звітності у розрізі джерел доходів про суми нарахованих та сплачених податків та/або зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків та/або зборів на відповідних територіях автоматизовано» - зазначила Марія Кисельова.

Крім того, керівники обговорили питання щодо залучення до оподаткування суб’єктів господарювання, які використовують міжпайові дороги (земельні ділянки між польовими дорогами), лісосмуги для своєї господарської діяльності. «Органи місцевого самоврядування мають використовувати механізм інвентаризації, який передбачений положеннями Закону України «Про землеустрій», - підсумувала Марія Кисельова.