Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про вжиті заходи стягнення заборгованості з боржників, по яких відкрито виконавчі провадження, обговорили під час зустрічі

опубліковано 28 жовтня 2021 о 16:06

Сьогодні, 28 жовтня, відбулась зустріч в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Алли БЕХ з в.о. керівника відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Житомирській області Центрально-Західного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції Миколою КОРНЄЄВИМ.

Участь у зустрічі також взяли заступники начальника управління по роботі з податковим боргом Оксана ЗАВАДСЬКА та Дмитро ДЖИГОРА.

Під час зустрічі були розглянуті питання повноти вжитих заходів стягнення заборгованості з боржників, по яких відкрито виконавчі провадження, обговорено проблемні питання, які виникають в процесі роботи, та розглянуто шляхи їх усунення.

Алла БЕХ зазначила, що спільна співпраця сприятиме зменшенню податкового боргу, усвідомленню платниками необхідності дотримання податкового законодавства та сплати податкових зобов’язань, а це в свою чергу сприятиме збільшенню податкових надходжень до бюджету.

Так, найбільшим боржником, по якому відкрито виконавче провадження, є Дочірнє підприємство «Житомироблавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України». На даний час заборгованість за зведеним виконавчим провадженням становить 33,2 мільйони гривень. До складу зведеного виконавчого провадження входить 1113 виконавчих проваджень, з яких 541 на суму 7,4 мільйони гривень – на користь фізичних осіб по стягненню заробітної плати. Заборгованість по єдиному соціальному внеску становить 12,4 мільйони гривень.

В межах виконавчого провадження арештовано майно боржника, а також  кошти на рахунках у банках.

На сьогодні до підприємства вчиняються дії щодо реалізації арештованого майна та погашення заборгованості за зведеним виконавчим провадженням.

Крім того, окремо звернули увагу на ДП «Коростишівський спиртовий комбінат» та ДП «Житомирторф», щодо яких виконавче провадження на даний час зупинено у зв’язку з прийняттям Фондом державного майна України наказів про приватизацію єдиних майнових комплексів даних підприємств.

Робота в цьому напрямку продовжуватиметься.