Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулось заслуховування боржників з питань сплати заборгованості по платежах і зборах до бюджету

опубліковано 27 жовтня 2021 о 15:00

26 жовтня, під керівництвом в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Алли Бех відбулось заслуховування керівників економічно-активних підприємств-боржників області щодо забезпечення сплати заборгованості по платежах і зборах до бюджету.

В засіданні взяли участь заступник начальника управління по роботі з податковим боргом Оксана Завадська, начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Анжеліка Бевза.

Цього разу на зустріч були запрошені ТОВ «Полан» - заборгованість якого складає 304,2 тисячі гривень, ТОВ «Галактік» - 157,6 тисяч гривень, ДП «ДКВС№4» - 560,1 тисяч гривень,  ПОП «Зоро» - 1592,7 тисяч гривень.

Алла Бех звернула увагу керівників підприємств на те, що наявність податкового боргу (суми узгодженого грошового зобов’язання, не сплаченого платником податків у встановлений строк, та непогашеної пені) є підставою для внесення майна боржника до податкової застави відповідно до статей 88, 89 Податкового кодексу України та реєстрації її у відповідному державному реєстрі обтяжень рухомого та нерухомого майна. Відповідно до п.95.1 ст.95 ПКУ контролюючий орган здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності – шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Учасниками наради було обговорено стан та визначено терміни сплати заборгованості, затверджено механізм спільних дій щодо погашення заборгованості.