Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скористайтесь правом на податкову знижку: вже з початку року громадянам з бюджету повернуто майже 11 млн грн податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 20 жовтня 2021 о 11:56

Як повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Володимир Шелест: «Протягом січня – вересня 2021 року понад 4,0 тисячі громадян задекларували право на податкову знижку. Сума податку на доходи фізичних осіб, визначена платниками податків до повернення – понад 11,7 млн гривень».

Найбільшу кількість декларацій подано з метою отримання податкової знижки за навчання – 3255 декларацій, задекларована до повернення сума ПДФО становить понад 9,7 млн гривень.

З початку  року понад 3,7 тисячам громадянам з бюджету повернуто майже 11,0 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

«Податкову декларацію для отримання податкової знижки можна подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом «Електронний кабінет платника». До податкової знижки за навчання включаються фактично здійснені протягом року витрати, які підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, договорами з навчальним закладом, довідкою про отримані у звітному році доходи, документами, які підтверджують ступінь споріднення.

Граничний термін подання податкової декларації за 2020 рік – 31 грудня 2021 року, а тому не зволікайте, щоб скористатись своїм правом у визначені законодавством терміни», – наголосив Володимир Шелест.