Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конструктивний діалог на зустрічі з платником податків з погашення податкового боргу

опубліковано 08 жовтня 2021 о 15:38

З метою врегулювання проблемних питань з виникнення податкового боргу та  законодавчого підґрунтя виконання обов’язку щодо сплати узгоджених зобов’язань в.о. заступника начальника Алла Бех провела зустріч з керівником підприємства ТОВ «Горбулів-Агро» Максимом Цвіліховським.

Алла Бех звернула увагу на ряд законодавчих норм, зокрема: оскарження наказу на проведення перевірки не звільняє платника податків від обов’язку виконання рішень, якими визначено суми узгоджених податкових зобов’язань, роз’яснила обставини за яких сума зобов’язань вважається узгодженою.

Зокрема, у разі звернення платника податків до суду з позовом щодо визнання протиправним та/або скасування рішення контролюючого органу грошове зобов’язання вважається неузгодженим до дня набрання судовим рішенням законної сили (абзац четвертий п. 56.18 ст. 56 ПКУ), та, що у разі визначення грошового зобов’язання контролюючим органом за підставами, зазначеними у підпунктах 54.3.1 - 54.3.6 п. 54.3 ст. 54 ПКУ, платник податків зобов’язаний сплатити нараховану суму грошового зобов’язання протягом 10 робочих днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення, крім випадків, коли протягом такого строку такий платник податків розпочинає процедуру оскарження рішення контролюючого органу відповідно до вимог абзацу першого п. 57.3 ст. 57 ПКУ.