Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зростання надходжень – запорука міцної держави

опубліковано 04 жовтня 2021 о 13:31

За оперативними даними до Зведеного бюджету Житомирської області за січень – вересень поточного року платниками сплачено понад 10,0 мільярдів гривень податків та платежів. Додатково до надходжень січня – вересня минулого року забезпечено майже 2,0 мільярди гривень, або 123,8 відсотка. Дані цифри свідчать про якісну та результативну співпрацю з платниками податків області.

Платниками Житомирщини забезпечено надходжень до загального фонду Державного бюджету у сумі 4,4 мільярди гривень. Порівняно з минулорічною сплатою надходження збільшились на 1,04 мільярди гривень, або на 30,7 відсотків, у т. ч. по бюджетоформуючих платежах:

- з податку та збору на доходи з фізичних осіб 1,8 мільярдів гривень, або 120,3 відсотка до надходжень минулого року;

- з податку на прибуток підприємств – 0,36 мільярдів гривень, або 125,4 відсотка;

- з ПДВ (збір) – 2,1 мільярда гривень, або у 1,4 рази більше минулорічних надходжень;

До місцевих бюджетів платниками спрямовано майже 6,0 мільярдів гривень, що на 19,2 відсотка, або на 1,0 мільярд гривень більше відповідного періоду минулого року.

Прогнозні показники доходів, затверджені місцевими радами, виконані на 102,3 відсотка, місцеві бюджети додатково поповнені на 0,13 мільярдів гривень.

Що ж стосується єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду, то сплата за цим платежем становить понад 5,2 мільярдів гривень та зросла до відповідного періоду минулого року на 0,84 мільярдів гривень, або на 19,3 відсотків.

Ріст надходжень до бюджетів досягнуто завдяки ефективній взаємодії податкової служби з бізнесом та співпраці з платниками податків шляхом створення сприятливих умов для ведення господарської діяльності на території області.