Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новостворений підприємець для застосування спрощеної системи оподаткування мають подати заяву до кінця місяця, у якому були зареєстровані

опубліковано 24 вересня 2021 о 13:36

Головне управління ДПС у Житомирській області звертає увагу новостворених фізичних осіб – підприємців на порядок подання заяви щодо застосування спрощеної системи оподаткування.

Відповідно до п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку першої-третьої груп регулюється п.п. 298.1.1–298.1.4 цього пункту. Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву.

Зареєстровані в установленому порядку фізичні особи – підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація.

Отже, новостворені фізичні особи – підприємці для обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, зобов’язані подати відповідну заяву до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація. Крім того, законодавством не встановлено перенесення термінів подачі заяви для фізичних осіб – підприємців, які були зареєстровані в останні дні місяця.