Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Студенти&Податки: для студентів Поліського університету провели екскурсію у Житомирському ЦОП

опубліковано 22 вересня 2021 о 16:35

Студенти 3 і 4 курсів факультету «Обліку та фінансів» Поліського національного університету ознайомилися з роботою Центру обслуговування платників Житомирської державної податкової інспекції. Під час екскурсії молодь мала можливість ознайомитись з роботою податкової, з переліком адміністративних послуг, що надаються громадянам та задати питання щодо актуальних тем.

В.о. начальника Житомирської ДПІ Ліна Лялевич звернула увагу студентів на електронні сервіси ДПС, що є незамінними й зручними в сучасних умовах постійного браку часу та пандемії – досить широкий спектр послуг платники можуть отримати не виходячи з дому чи офісу завдяки засобам електронного зв’язку. Також Ліна Лялевич розповіла про порядок реєстрації підприємцем - фізичною особою та спрощену систему оподаткування – теми зацікавили студентів, адже малий бізнес є досить популярною сферою діяльності, що дозволяє молоді реалізувати власні прагнення і забезпечити своє майбутнє.

Заступник начальника ДПІ – начальник відділу обліку платників та об’єктів оподаткування, організації роботи ЦОП Алла Якімчук ознайомила молодь з податковою «новинкою» – одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням, що стартувало з початку вересня. Гості Житомирського ЦОП дізналися як, що і коли слід декларувати, а головне – навіщо це робити. Таким чином фахівці ДПС прагнули вплинути на формування податкової свідомості у студентів, дати їм розуміння важливості й переваг прозорого майнового стану. Також Алла Якімчук проінформувала про перелік адміністративних послуг, які надає Центр платникам податків і порядок їх отримання.

Завідувач сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Житомирській області Алла Корнійчук розповіла студентам про податкову знижку за навчання. Тобто особа, що сплачує за навчання, може повернути частину цих коштів. Для цього необхідно подати декларацію про доходи та ще низку документів до контролюючого органу за місцем реєстрації.

Крім того, Алла Корнійчук ознайомила молодь з інформаційними платформами Державної податкової служби, зокрема, офіційну вебсторінку Державної податкової служби України, сайт Головного управління ДПС у Житомирській області, сторінки у соціальній мережі «Фейсбук» і месенджері «Телеграм». Усі ці платформи містять не лише інформаційні повідомлення новинного характеру, а й закони і їх роз’яснення для реалізації на практиці, а також бланки й форми, заповнивши які можна звернутися за отриманнями тієї чи іншої адміністративної послуги онлайн, тощо.

Начальник управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Ольга Казанцева, з метою залучення потенційних працівників податкової служби проінформувала студентів про правила вступу на державну службу, порядок проведення конкурсу та закликала до майбутньої співпраці у форматі проходження виробничої практики.

Наприкінці екскурсії студенти отримали друковану тематичну продукцію щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування та податкової знижки і щиро подякували фахівцям податкової за цікавий, інформативний захід.

Водночас подібна зустріч працівників Центру обслуговування платників міста Житомира з молоддю проходить не вперше – раніше екскурсію провели для студентів «Житомирської політехніки».