Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час «гарячої лінії» щодо особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування на запитання платників відповідав начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Олександр Мушицький

опубліковано 15 вересня 2021 о 17:13

Сьогодні, під час щотижневого телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо особливостей та порядку одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб з яких не сплачені або сплачені не в повному обсязі податки та збори, на запитання громадян відповідав начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб  Олександр Мушицький.  

Олександр Мушицький  звернув увагу громадян, що вже з 1 вересня 2021 року фізичні особи мають можливість легалізувати своє майно та статки. Це може бути нерухомість, транспортні засоби, грошові кошти, валюта або цінні папери, при придбанні або отриманні яких не сплачувалися податки.

Декларація подається добровільно, виключно в електронному вигляді через Електронний кабінет платника з накладанням кваліфікованого електронного підпису. Скористатись таким шансом ви можете з 01 вересня 2021 року до 01вересня 2022.

Крім того, громадяни, які скористаються правом подати одноразову добровільну декларацію та із задекларованих активів сплатять збір, держава гарантуватиме їм звільнення від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства.

У ході «гарячої лінії» на всі  поставленні питання були надані вичерпні відповіді та роз’яснення в межах чинного законодавства України.