Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся черговий семінар щодо основних напрямків контролю за обігом алкогольних та тютюнових виробів

опубліковано 15 вересня 2021 о 15:47

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбувся черговий онлайн-семінар щодо основних напрямків контролю за обігом алкогольних та тютюнових виробів. Семінар відбувся в режимі онлайн з використанням платформи Zoom.

Спікером виступила головний державний ревізор-інспектор відділу контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах  управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Житомирській області Юлія ПОПРІЙЧУК.

Юлія Попрійчук відмітила, що Державною податковою службою впроваджуються нові методи здійснення моніторингу діяльності платників у сфері обігу підакцизними товарами на предмет виявлення ризиків заниження акцизного податку, що і є підставою проведення фактичних перевірок.

На період адаптивного карантину податкова служба, відповідно покладених на неї функцій, продовжує забезпечувати організацію та проведення фактичних перевірок платників податків, які здійснюють виробництво, зберігання та обіг підакцизних товарів.

Основним нормативним документом, який регулює діяльність в сфері обігу підакцизної продукції – є Закон України від 19 грудня 1995 року № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального».

Цей Закон визначає основні засади державної політики щодо регулювання виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим та зерновим дистилятом, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, дистилятом виноградним спиртовим, спиртом-сирцем плодовим, біоетанолом, алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним, забезпечення їх високої якості та захисту здоров'я громадян, а також посилення боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального на території України.

В Головному управлінні ДПС у Житомирській області онлайн-семінари відбуваються щотижня, тому слідкуйте за податковими новинами та долучайтесь.