Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Українська армія отримала понад 344,2 мільйони гривень військового збору від платників Житомирщини

опубліковано 10 вересня 2021 о 15:19

За вісім місяців 2021 року платники податків Житомирської області перерахували до державного бюджету 344,2 мільйони гривень військового збору, що перевищує минулорічні надходження на 65,8 мільйони гривень або на 23,6 відсотки.

У серпні цього року від платників області надійшло 44,6 мільйони гривень, а це на 9,7 мільйони гривень, або на 27,7  відсотки більше ніж за серпень 2020 року.

Начальник Головного управління ДПС у Житомирській області Костянтин Гавриш зазначає, що: «Це свідчить про високу відповідальність та сумлінність працедавців та інших податкових агентів, які зобов’язані утримувати та перераховувати з доходів фізичних осіб військовий збір до бюджету. Оскільки військовий збір сплачується з легальних доходів громадян, то визначним фактором збільшення загальної суми надходжень є не тільки ріст мінімальної заробітної плати, а й легалізації заробітних плат найманих працівників та бізнесу і, відповідно, розширення кола платників цього збору».

Нагадуємо, що згідно з діючим законодавством, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування.