Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ефективна взаємодія ДПС та суб’єктів господарювання, у сфері адміністрування податку на прибуток

опубліковано 30 серпня 2021 о 15:18

Податок на прибуток – це прямий податок, що сплачується підприємствами з прибутку, одержаного від реалізації продукції (робіт, послуг), основних фондів, нематеріальних активів, цінних паперів, валютних цінностей, інших фінансових ресурсів та матеріальних цінностей, а також із прибутку від орендних операцій, роялті та від прибутку позареалізаційних операцій.

Завдяки частковому відновленню економіки, зростанню цін на зовнішніх ринках та ефективної організації адміністрування податку на прибуток та ПДВ - сприяють зростанню надходжень до державного бюджету.

Одночасна ефективна протидія з боку ДПС формуванню і використанню фіктивного податкового кредиту та відповідно - необґрунтованому завищенню витратної частини, сприяли збільшенню позитивних нарахувань податку на прибуток.

Із загальної  кількості суб’єктів господарювання декларацію з податку на прибуток за І півріччя 2021 року подали 306 юридичних осіб. Дохід, що враховується при визначенні об’єкта оподаткування, склав 23,4  мільярди гривень, з яких 216 суб’єктів господарювання задекларували позитивне значення податку на прибуток на суму 88,1 мільйон гривень, що майже на третину більше аналогічного періоду, або 20,3 мільйони гривень.

ДПС продовжує роботу щодо забезпечення належного дотримання податкового законодавства усіма суб’єктами економічних відносин, забезпечення чесної податкової конкуренції і дякує платникам податків за сумлінне виконання їх обов’язків перед суспільством.