Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області наголошують: «Не використовуйте працю неоформлених працівників»

опубліковано 20 серпня 2021 о 15:55

З метою реалізації положень Меморандуму про співпрацю та взаємодію з Управлінням Держпраці у Житомирській області продовжуються заходи з дотримання суб’єктами господарювання  вимог законодавства про працю та зайнятість населення, запобіганню тіньової зайнятості й виплати доходів без сплати належних сум податків, використання неоформлених працівників.

На підставі визначених критеріїв щодо ризикових суб’єктів господарювання в частині використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин проводяться заходи із запобігання правопорушень.

Згідно інформації наданої Управлінням Держпраці у Житомирській області, за результатами відпрацювання зазначених суб’єктів господарювання проведено 3 інспекційних відвідування. В результаті чого виявлено 6 неоформлених працівників, легалізовано працю 5 найманих осіб та застосовано штрафних санкцій на суму 456 тис. гривень.

Головне управління ДПС у Житомирській області звертається до суб’єктів господарювання: «Офіційне працевлаштування найманих працівників не призведе до вилучення обігових коштів платників податків у вигляді значних штрафів!»