Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи погашення податкового боргу обговорили на черговій зустрічі

опубліковано 12 серпня 2021 о 13:18

Сьогодні, під керівництвом в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Алли Бех, відбулось заслуховування керівників підприємств державної та комунальної форми власності з питань погашення податкового боргу.

В ході заслуховувань були обговорені перспективи та шляхи погашення заборгованості, вжиті ними заходи з погашення податкового боргу та ефективності проведеної роботи в напрямку його скорочення, забезпечення сплати поточних платежів.

Алла Бех відмітила: «Скорочення податкового боргу є одним із пріоритетних напрямів роботи. З метою скорочення податкового боргу ми постійно проводимо зустрічі з керівництвом найбільших підприємств-боржників області».

Крім того, посадовець звертала увагу керівників підприємств, що з метою упередження виникнення податкового боргу в разі виникнення тимчасових фінансових труднощів, Податковим кодексом України передбачено надання розстрочень податкових зобов’язань та податкового боргу. Застосування процедури розстрочення надає можливість платнику своєчасно виконувати свої зобов’язання перед державою та уникнути накопичення боргів, при цьому не порушуючи термінів сплати розстрочень податкових зобов’язань.