Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Участь керівництва Головного управління ДПС у Житомирській області у навчальній нараді ДПС України

опубліковано 06 серпня 2021 о 16:10

Сьогодні заступник начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Володимир Шелест, в.о. заступника начальника Алла Бех, начальники ДПІ області та фіхівці управління взяли участь у навчальній нараді, яка була проведена ДПС України в режимі відеоконференцзв`язку.

Темою обговорення визначено актуальні питання щодо основних законодавчих аспектів запровадження одноразового добровільного декларування фізичними особами належних їм активів, яке здійснюватиметься  з  1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Це черговий навчальний семінар, із запланованих ДПС, про одноразове декларування.

Про основні законодавчі аспекти та тлумачення розділів Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – ЗУ) розповіли спеціалісти Департаменту податкового адміністрування та презентували форму декларації, яка направлена на реєстрацію до Міністерства юстиції.

На особливості подання декларації засобами Електронного кабінету, її прийняття та обробка ІТС ДПС, особливості ведення оперативного обліку задекларованих, сплачених сум збору з одноразового добровільного декларування та результатів камеральних перевірок звернули увагу спеціалісти Департаменту електронних сервісів.

Особливу увагу приділили питанням висвітлення положень Закону України та загалом інформаційно - роз`яснювальній кампанії, яка буде складатися з інформування громадськості та налагодження партнерських відносин з бізнес - спільнотою.