Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На нараді проаналізовано ефективність роботи Головного управління ДПС у Житомирській області та визначені резерви щодо збільшення надходжень податків до бюджету

опубліковано 05 серпня 2021 о 16:39

Сьогодні під керівництвом начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Костянтина Гавриша проведено виїзну апаратну нараду у м. Новоград-Волинському.

У нараді взяли участь заступники начальника, керівники структурних підрозділів та начальники ДПІ області.

На нараді обговорювалися ряд нагальних питань, зокрема ефективність роботи ГУ ДПС за січень – червень 2021 року та стан виконання індикативних показників доходів у липні 2021 року.

Проаналізовано стан декларування ПДВ у липні цього року та вжиті заходи щодо відпрацювання суб’єктів господарювання реального сектору економіки, які декларують з ПДВ податкові зобов’язання на рівні податкового кредиту, мають низьку податкову ефективність з ПДВ.

Особливу увагу приділили питанню щодо залучення до оподаткування суб’єктів господарювання, які використовують у діяльності міжпайові дороги, лісосмуги, земельні ділянки під польовими дорогами для вирощування сільгосппродукції

Також серед основних питань порядку денного обговорення про результати проведення інвентаризації нерухомого майна та визначення суб’єктів господарювання, які при наявності об’єктів нерухомості не здійснюють декларування плати за землю (самовільне використання земель), та вжитих заходів щодо залучення їх до оподаткування співпрацюючи з органами місцевого самоврядування, правоохоронними органами, користування земельними ділянками та нарахування плати за землю по суб’єктах господарювання, які здійснюють діяльність у будівельній галузі.

Визначено додаткові завдання щодо резервів із збільшення надходжень податків та платежів до бюджету та повноти оподаткування.

Крім того, присутнім керівникам структурних підрозділів та начальникам ДПІ області розповіли основні норми та положення Закону щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Начальник Головного управління ДПС у Житомирській області Костянтин Гавриш зосередив колектив фахівців на безумовному виконанні завдань, визначених ДПС України, підкреслив на покращені адміністрування податків та використання усіх наявних резервів.