Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи погашення податкового боргу обговорили на черговій зустрічі

опубліковано 30 липня 2021 о 14:24

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбулось заслуховування керівників економічно-активних підприємств області з питань погашення податкового боргу під керівництвом в.о. заступника начальника Алли Бех.

На засіданні були заслухані керівники та бухгалтерии 20 підприємств.

В ході заслуховувань були обговорені перспективи та шляхи погашення заборгованості, вжиті ними заходи з погашення податкового боргу та ефективності проведеної роботи в напрямку його скорочення, забезпечення сплати поточних платежів та вже наданих розстрочок.

Крім того, обговорено терміни погашення податкового боргу, які визначені дорожніми картами Головного управління ДПС у Житомирській області.

Алла Бех зауважила: «Скорочення податкового боргу є одним із пріоритетних напрямів роботи. З метою скорочення податкового боргу ми постійно проводимо зустрічі з керівництвом найбільших економічно- активних підприємств-боржників».

Крім того, посадовець звертала увагу керівників підприємств, що з метою упередження виникнення податкового боргу в разі виникнення тимчасових фінансових труднощів, Податковим кодексом України передбачено надання розстрочень податкових зобов’язань та податкового боргу. Застосування процедури розстрочення надає можливість платнику своєчасно виконувати свої зобов’язання перед державою та уникнути накопичення боргів.

Алла Бех підкреслила, що від проведеної роботи повинен бути результат, який піде на користь нашій державі.