Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Триває спільна робота з Управлінням Держпраці у Житомирській області

опубліковано 29 липня 2021 о 15:48

Сьогодні легалізація зайнятості є одним з пріоритетних завдань, як на державному так і на місцевому рівнях, оскільки відносини між роботодавцем та найманим працівником не завжди відповідають нормам чинного законодавства.

Спеціалістами Управління Держпраці у Житомирській області здійснюються контрольно-перевірочні заходи з питань легалізації найманої праці суб’єктами господарської діяльності. Участь у таких заходах приймають і фахівці відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Житомирській області.

Під час спільних інспекційних відвідувань проводиться інформаційно - роз’яснювальна робота щодо дотримання вимог чинного законодавства про працю, недопущення випадків використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин та виплати заробітної плати менше встановленого законодавством рівня.

Головне управління ДПС у Житомирській області закликає громадян та роботодавців легалізувати використання праці найманих осіб та відмовитись від заробітної плати «в конвертах».

Довідково: Між Головним управлінням ДПС у Житомирській області та Управлінням Держпраці у Житомирській області був підписаний Меморандум про співпрацю і взаємодію, який об’єднує можливості державних органів у боротьбі із незадекларованою працею, передбачає напрями спільних дій та поєднання зусиль спрямованих на запобігання правопорушень у сфері трудових відносин.