Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання наповнення бюджетів: тема зустрічі податківців з представниками територіальних громад Житомирського району

опубліковано 22 липня 2021 о 14:54

Головне управління ДПС у області продовжуює співпрацювати  з територіальними громадами області. Сьогодні відбулася чергова зустріч з представниками територіальних громад Житомирського району.

Участь у зустрічі прийняли заступник начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Володимир Шелест, начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Анжеліка Бевза, начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Олександр Мушицький, в. о.  начальника управління податкового адміністрування юридичних осіб Алла Гжибовська, заступник начальника відділу обліку платежів та зведеної звітності Наталія Ігнатюк.

Володимир Шелест, під час зустрічі відмітив: «Ми відкриті до співробітництва, нових ідей та конструктивної співпраці і впевнені, що результат буде позитивним».

На заході обговорили проблемні питання у наповненні бюджетів, зокрема  єдиного податку, за рахунок залучення до оподаткування сільгосппідприємств, які використовують між пайові дороги та лісосмуги, нарахуванні земельного податку та орендної плати.

Акцентовано увагу на залученні до оподаткування податком на нерухоме майно та земельним податком, що забезпечить додаткові резерви за рахунок повного обліку та проведення інвентаризації земельних ділянок та об’єктів нерухомості як житлових, так і нежитлових приміщень.

Звернули увагу присутніх на правильність заповнення платіжних документів, з метою недопущення утворення податкового боргу.

Не залишилося без уваги  питання легалізації найманої праці, зокрема про заходи, які запроваджені спільно з Управлінням Держпраці у Житомирській області, щодо виявлення використання найманих працівників без офіційного працевлаштування. 

Учасники зустрічі домовились про систематичний обмін інформацією задля плідної роботи збільшення надходжень до бюджету.

Захід пройшов у форматі цікавого та корисного діалогу для кожної із сторін.