Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи запобігання використання незадекларованої праці обговорили під час засідання

опубліковано 20 липня 2021 о 12:18

Начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Житомирській області Олександр Мушицький прийняв участь у засіданні робочої групи з питань детінізації трудових відносин та збільшення надходжень до місцевих бюджетів, яка відбулась у Житомирській ОДА.

Одним з обговорюваних питань засідання – взаємодія органів влади щодо спільної роботи та вжиття заходів, спрямованих на детінізацію трудових відносин та запобігання використанню незадекларованої праці.

За інформацією Головного управління ДПС в області протягом І кварталу 2021 року встановлено 1786 суб’єктів господарювання, які нарахували 21351 працівникам заробітну плату, нижче законодавчо встановленого рівня. 

Олександр Мушицький зазначив, що не задекларована праця не лише призводить до втрат бюджетів, але й позбавляє таких громадян права на соціальний захист від держави. Наші дії в першу чергу направлені на захист прав громадян. Тому, пріоритетним напрямом роботи залишається проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед платників податків та стимулювання роботодавців до переходу на офіційно задекларовані трудові відносини.

Питання легалізації трудових відносин і надалі знаходиться на постійному контролі.