Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбулась розширена нарада за участі представників Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Управління Держпраці у Житомирській області

опубліковано 15 липня 2021 о 19:20

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у Житомирській області, під керівництвом Костянтина Гавриша, відбулася розширена  нарада за участі представників Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в північних областях Вікторією Пєховою, соціальних та економічних прав Оленою Степаненко, заступником Директора департаменту моніторингу соціальних прав Віталієм Легковим та заступником  начальника Управління Держпраці у Житомирській області Світлани Возної.

Представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини провели просвітницьку роботу, зокрема з прав на інформацію, звернення громадян до органів податкової служби та їх розгляд, недопущення порушення прав і свобод громадян.

Обговорили питання про продовження співпраці в рамках Меморандуму про співпрацю і взаємодію між Управлінням Держпраці у Житомирській області.

Пріоритетними напрямами в роботі двох служб передбачено ряд заходів, зокрема координацію дій за додержанням вимог законодавства про працю, виплати доходів без сплати належних сум податків, зборів, внесків до бюджету, використання праці неоформлених працівників.  

Костянтин Гавриш відмітив: «Не задекларована праця не лише призводить до втрат бюджетів, але й позбавляє таких громадян права на соціальний захист від держави. Наші дії в першу чергу направлені на захист прав громадян. Тому, пріоритетним напрямом роботи залишається проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед платників податків та стимулювання роботодавців до переходу на офіційно задекларовані трудові відносини».

Світлана Возна висловила впевненість, що спільна робота дасть позитивні результати, адже обмін інформацією про порушення роботодавцями вимог законодавства про працю і зайнятість населення та факти використання праці неоформлених працівників на постійному контролі.

Під час наради посадовці обговорили напрями роботи податкової служби та Управління Держпраці щодо виявлення на території області неофіційно працевлаштованих громадян.