Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Костянтин Гавриш та Сергій Сечін підписали Меморандум про співпрацю і взаємодію між Головним управлінням ДПС у області та Управлінням Держпраці у Житомирській області

опубліковано 15 липня 2021 о 11:38

Сьогодні начальник Головного управління ДПС у області Костянтин Гавриш та начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін підписали Меморандум про співпрацю і взаємодію.

Участь у заході взяли заступник начальника ГУ ДПС у Житомирській області Ігор Завгородній, заступник начальника Управління Держпраці у Житомирській області Світлана Возна.

Підписання Меморандуму про співпрацю і взаємодію є об’єднанням можливостей державних органів у боротьбі із не задекларованою працею, що посилить спроможність виявляти неоформлених працівників. Документ передбачає координацію спільних дій та поєднання зусиль спрямованих на запобігання правопорушень у сфері податкових та трудових відносин. Визначено напрями співробітництва обох служб.

Костянтин Гавриш відзначив: «Реалізація спільних заходів, спрямованих на стимулювання роботодавців та працівників до переходу від неоформлених до задекларованих трудових відносин, об’єднає зусилля у протидії використання не задекларованої праці. Легалізація зарплати – це захист соціальних інтересів громадян, гарантування права на соціальні виплати та пенсійне забезпечення».

На виконання зазначеного меморандуму, з метою ефективної роботи з питань виявлення фактів використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин, відбувається обмін інформацією, щодо суб’єктів господарювання, які мають високий ризик щодо використання найманих працівників без належного оформлення трудових відносин та проводитимуться спільні заходи контролю.