Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За І півріччя податківці Житомирщини розглянули 55 запитів на отримання публічної інформації

опубліковано 13 липня 2021 о 10:47

З метою забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, надання інформації за запитами відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» Головним управлінням ДПС у Житомирській області упродовж січня-червня 2021 року забезпечено розгляд 55 запитів з проханням надати публічну інформацію. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість збільшилась на 2 запити.

В розрізі категорій запитувачів - 29 запитів надійшло від фізичних осіб, та 26 від юридичних. Щодо тематики розглядів, то запитувачі, зокрема зверталися з питань: перебування платника на обліку та наявності заборгованості, сум сплачених податків, нарахування податків, надання реквізитів бюджетних рахунків для сплати податків, кількості платників, які перебувають на обліку в ГУ ДПС, переліку житлово-будівельних та обслуговуючих кооперативів, що перебувають на обліку в ГУ, отримання РНОКПП, подання звітності, кількості поданих звернень до суду, надання інформації по розгляду апеляційної скарги в суді, укладення договорів про добровільне страхування, надання документів, які слугували підставою виникнення боргу, відкритих банківських рахунків, надання довідок, надання копій документів, отримання податкової вимоги, результатів проведення перевірки, надання документів про віднесення платника критеріям ризиковості, щодо сум нарахованої та виплаченої заробітної плати тощо.

Згідно з аналізом результатів опрацювання запитів на публічну інформацію: 35 задоволено, з наданням інформації, у задоволенні 18 запитів відмовлено на підставі п. 1 ст. 22 Закону України від 13 січня 2011 року №2939-VI «Про доступ до публічної інформації», запитувачам надано відповідні роз’яснення, 1 запит направлено до належного розпорядника інформації на підставі п.3 ст. 22 Закону №2939, 1 запит станом на 01.07.2021 знаходився на виконанні.

Усі відповіді надано в установлені законодавством терміни.