Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Житомирщини за користування природними ресурсами сплатили понад 247 млн гривень

опубліковано 13 липня 2021 о 09:38

За 1 півріччя поточного року понад 115,7 млн. грн. податків за користування природними ресурсами поповнили місцеві бюджети Житомирщини та понад 131,8 млн. грн. надійшло в державний бюджет України. Повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Володимир Шелест.

Найбільше до місцевих бюджетів сплатили лісокористувачі – понад 82,6 млн. грн. Ця сума надходжень перевищила минулорічні показники за відповідний період майже на 11,3 млн. грн. До державного бюджету перераховано понад 61,6 млн. грн. рентної плати за спеціальне використання лісу.

За користування надрами платники області сплатили майже 93,5 млн. грн., відповідно 28,7 млн.грн. - в місцевий бюджет та 64,8 млн. грн. - в державний бюджет. Ця сума надходжень перевищила минулорічні показники за відповідний період майже на 24,4 млн. грн., або на 7,4 млн.грн. та 17,0 млн.грн. відповідно.

Платники рентної плати за спеціальне використання води перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 9,9 млн. гривень, з яких майже 4,5 млн. грн. до місцевих бюджетів.

Фахівці Головного управління ДПС у області звертають увагу платників податків, які користуються природними ресурсами, на необхідність своєчасно та в повному обсязі сплачувати до бюджетів належні суми рентної плати.