Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У І півріччі цього року від платників Житомирщини надійшло понад 3,4 мільярди гривень ЄСВ

опубліковано 05 липня 2021 о 16:24

У січні-червні 2021 року платниками, які перебувають на обліку в Головному управлінні ДПС у Житомирській області, забезпечено надходження 3 мільярдів 460 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Цей показник перевищує суму сплати єдиного внеску за січень – червень 2020 року на 20 відсотків, або 577 мільйонів гривень. Індикативний показник виконано на 109,2 відсотки. Повідомив начальник Головного управління ДПС  у Житомирській області Костянтин Гавриш.

У червні надходження склали 699,7 мільйони гривень, що на 59,1 мільйони гривень більше доведеного індикативного показника, або 109,2 відсотки виконання. В тому числі надходження з ЄСВ: від фонду оплати праці за найманих працівників в сумі 600,0 мільйонів гривень, у червні 2020 - 463,0 мільйони гривень, від грошового забезпечення - 70,8 мільйони гривень, у червні 2020 - 77,4 мільйони гривень, від фізичних осіб-підприємців - 28,5 мільйони гривень, у червні 2020 - 17,3 мільйони гривень, від сум допомоги, нарахованих батьками вихователям - 0,4 мільйони гривень, у червні 2020 - 0,3 мільйони гривень.

Темп росту доведеного індикативного показника на червень 2021 року до фактичних надходжень червня 2020 року складає 114,8 відсотки.

Як зазначив начальник Головного управління ДПС  у Житомирській області Костянтин Гавриш: «Єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування повинен сплачуватися своєчасно і  у повному обсязі, незалежно від фінансового стану. Дотримання податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам контролюється органами ДПС з метою виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску для забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальної допомоги».

Звертаємо увагу, якщо платники не своєчасно сплачують  єдиний внесок, органи ДПС  надсилають таким платникам вимоги про сплату боргу (недоїмки). У разі, якщо протягом 10 календарних днів з дня надходження вимога залишається непогашеною, або не оскарженою у встановленому порядку, орган ДПС надсилає таку вимогу до державної виконавчої служби для її подальшого примусового виконання.

Слід відмітити, що відповідно до діючого законодавства строки давності щодо стягнення єдиного внеску не застосовуються, а його примусове стягнення супроводжується блокуванням рахунків платника у банківських установах, арештом майна таких платників, тощо.