Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо змін у порядку заповнення та подання податкової декларації з ПДВ

опубліковано 02 липня 2021 о 10:52

Головне управління ДПС у Житомирській області нагадує, що першого разу звітували за новою формою декларації з ПДВ, згідно наказу Мінфіну №131 від 01.03.2021, за березень в квітні ц. р.

Відбулись наступні зміни форми декларації з ПДВ з березня 2021 року:

- з’явилися рядки для ставки 14 %;

- злиття додатків Д5 і Д1 в один єдиний додаток Д1.  Це найбільш суттєва зміна, яка зачіпає кожного платника ПДВ.

Колишній Додаток Д5 відмінений з відповідною зміною нумерації інших додатків. В ході такого об’єднання зникла таблиця з розшифровки податкових зобов’язань по зареєстрованим податковим накладним по ІПН кожного покупця.  Через скасування цієї розшифровки заповнення декларації спрощується;

- оновили інформацію у колонці з кодами додатків у основній частині податкової  декларації.

Це оновлення спричинене вилученим Додатком Д5;

- додали декілька рядків, які деталізують зміст попередніх зобов’язань. Мова йде про коригування податкових зобов’язань - тепер ці суми виділені в окремих рядках, окремо по ставці 20% і 7%;

- зміна стилю розшифровки підписів внизу декларації. Замість ініціалів та прізвища – власне ім’я  та прізвище. Наприклад, замість «І.Н.Назаренко» слід писати «Ірина НАЗАРЕНКО».

Податкова звітність з податку на додану вартість подається в електронній формі контролюючому органу всіма платниками цього податку з дотриманням вимог Кодексу та законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

Платник податку зобов'язаний здійснити відправлення податкової звітності на адресу відповідного контролюючого органу не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає граничний строк подання податкової декларації, визначений пунктом 2 розділу II Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість.