Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільні зусилля на скорочення заборгованості обговорили під час зустрічі

опубліковано 01 червня 2021 о 10:37

Головне управління ДПС у Житомирській області продовжує системну роботу з платниками податків із погашення заборгованості. Серед основних заходів, з яких на сьогодні є - зустрічі з керівниками підприємств-боржників.

На цей раз за участі начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Костянтина Гавриша, в.о. заступника начальника Алли Бех та першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлани Ольшанської відбулася робоча зустріч з керівними особами дочірнього підприємства «Міжнародний аеропорт Житомир імені С.П.Корольова» Товариства з обмеженою відповідальністью «Акорд». На сьогодні заборгованість дочірнього підприємства становить майже 7,4 млн.гривень, зокрема значна сума з орендної плати за землю – близько 7,0 млн.гривень та податку на нерухоме майно –  0,4 млн.гривень.

З метою пошуку шляхів погашення боргу керівним особам підприємства під час зустрічі роз’яснено основні принципи та процедури погашення податкового боргу платників податків. Учасники заходу обговорили питання щодо джерел сплати грошових зобов’язань, погашення податкового боргу, розстрочення грошових зобов’язань платника податків. 

Окрему увагу зосереджено на застосуванні процедури розстрочення, яка надає можливість платнику своєчасно виконувати свої зобов’язання перед державою та уникнути накопичення боргів, а шляхом проведення поступових розрахунків з бюджетом, адже платники отримують можливість вийти із скрутного фінансового становища та залишитися платоспроможними.

Учасники зустрічі обговорили також проблеми та перспективи зміцнення податкової бази місцевих бюджетів, надходжень податків та зборів до місцевого бюджету й основні напрямки виконання завдань.