Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулось чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Житомирській області

опубліковано 28 травня 2021 о 13:54

Вчора, 27 травня 2021 року, відбулось чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Житомирській області.

В засіданні взяли участь начальник Головного управління ДПС у Житомирській області Костянтин Гавриш, заступник начальника Володимир Шелест, голова Громадської ради Тетяна Годовська, члени Громадської ради.

Костянтин Гавриш відкрив засідання Громадської ради та розповів учасникам про підсумки роботи у І кварталі п.р. та пріоритетні завдання служби щодо забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів. Зокрема зазначив, що в І кварталі 2021 року сукупні надходження до бюджету Житомирщини становили 5,1 млрд. гривень. З них до державного бюджету надійшло 1,7 млрд.грн., до місцевих бюджетів – 1,8 млрд. грн., ЄСВ – 1,6 млрд. грн.

Окремо звернув увагу на питанні середньої заробітної плати по регіону, що складає 9,6 тисяч гривень. Найбільша спостерігається в Малинському районі  – 11,1 тисяч гривень, а найнижча – 7,5 тисяч гривень в Ємільчинському районі.

Крім того, Костянтин Гавриш відмітив, що станом на 1 квітня 2021 року податковий борг складає 832,2 мільйони гривень. В той час скорочення податкового боргу у І кварталі 2021 року відбулось на суму 24,7 мільйони гривень.

Надходження акцизного податку з реалізації склали до місцевого бюджету 41,4 млн.грн., до державного бюджету – 606,4 тис. грн.

Позитивним фактором є також динаміка збільшення користувачів Електронного кабінету, зокрема, частка податкових декларацій, поданих за допомогою електронних сервісів станом на 1 квітня складає 83 відсотки по області. Найбільший відсоток становить в Андрушівській ДПІ – 94 відсотки, а найнижчий в Радомишльській ДПІ – 73 відсотки.

Під час засідання також були розглянуті питання, а саме: обговорення проекту Наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження обліку товарних запасів для фізичних осіб підприємців, у тому числі платників єдиного податку» від 27 квітня 2021 року та особливості адміністрування та сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельного податку, та обговорення проблемних питань.

Серед інших питань, які викликали зацікавлення присутніх, стало питання ризиків блокування податкових накладних.

Підсумовуючи засідання, Голова Громадської ради Тетяна Годовська відмітила ефективну роботу податкової служби області та звернула увагу на важливості продовження конструктивного діалогу між громадськістю та податковими органами для розв’язання питань, які турбують бізнес та пошуку рішень у напрямі реформування податкового законодавства.