Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Володимир Шелест: Житомирщина - територія можливостей

опубліковано 26 травня 2021 о 16:55

В Житомирській ОДА, 25 травня, відбулось засідання ради з питань залучення інвестицій.

Участь у засіданні прийняв заступник начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Володимир Шелест.

Інвестування лежить в основі функціонування сучасної економіки, воно інтегрує інтереси і ресурси громадян, господарюючих суб’єктів та держави щодо ефективного соціально-економічного розвитку.

На сьогодні у Житомирській області є інвестиції з понад 50 країн світу. Основні країни – інвестори: Кіпр, Австрія, Нідерланди, Німеччина, Польща, Швейцарія, Італія, Велика Британія та Віргінські острови.

На підприємствах промисловості зосереджено більше 80 відс. прямих інвестицій. У сільському, лісовому та рибному господарстві акумульовано близько 9 відс. загального обсягу прямих інвестицій, в організаціях, що здійснюють операції з нерухомим майном –  4,5 відсотки.

У міжнародному інвестиційному співробітництві приймали участь підприємства майже з усіх міст та районів області. Суттєва частина інвестиційних коштів зосереджена у м. Житомирі та на підприємствах Новоград-Волинського і Житомирського районів.

Суб’єктами господарювання з іноземними інвестиціями (1,5 тис. СГ) за 2020 рік до бюджетів усіх рівнів сплачено податків та платежів у сумі понад 1,2 мільярди гривень, або 10 відс. до загальних надходжень.

Значну частину надходжень до бюджетів усіх рівнів серед суб’єктів господарювання з іноземними інвестиціями (80%, або 995 мільйонів гривень) забезпечили 55 підприємств.

Серед найбільших підприємств з іноземними інвестиціями, що представлені в області, є ТОВ "Кромберг енд шуберт Україна ЖУ" – підприємство з 100% іноземними інвестиціями. Тут виготовляють електричні бортові кабельні системи для автомобілів світового класу (Mercedes, Volkswagen, BMW, Audі).

Уже більше 25 років займає лідируючі позиції на українському ринку будівельних матеріалів ТОВ"Юнігран" (країна-засновник КIПР).  Неухильно підвищує продуктивність праці, збільшує обсяги продукції, впроваджує нові ідеї та сучасні технології виробництва нерудних і будівельних матеріалів.  Залучає техніку і обладнання всесвітньовідомих виробників «Atlas Copco», «Caterpiller», «Metso Minerals», «Sandvik», «Masa», «Hess», «СDE Global» та ін.

ІП "Євроголд Індестріз ЛТД" (країна-засновник Швейцарiя) відомий у світі виробник прасувальних дощок, сушарок та стрем’янок, а віднедавна – ще й спортивних дощок (для віндсерфінгу та серфінгу з веслом).

З нагоди Дня підприємця на Житомирщині щорічно відзначають кращих суб’єктів господарювання. У номінації «Кращий інвестор року» відзнаку отримали ТОВ «Юнігран», ТОВ "Кромберг Енд Шуберт УКРАЇНА ЖУ", ТОВ "Монсанто насіння", Підприємство з іноземними інвестиціями ТОВ "ДАНІКО",  ТОВ "Грайф Флексіблс УКРАЇНА", iноземне пiдприємство "Євроголд Індестріз ЛТД".

У номінації «За розбудову індустріальних парків» відмічена керуюча компанія індустріального парку «Коростень» – ПАТ «Коростенський завод МДФ».

В сучасних умовах активізація інвестиційної діяльності стає одним із пріоритетних завдань, що вимагає невідкладного вирішення на всіх рівнях господарювання. Без розв’язання цієї проблеми стають неможливими перспективи оновлення виробництва на якісно новому рівні, підвищення ефективності господарської діяльності, створення конкурентоздатної економіки світового рівня.