Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась пресконференція начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Костятина Гавриша

опубліковано 26 травня 2021 о 17:51

Сьогодні, 26.05.2021 року, в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбулась пресконференція начальника Костянтина Гавриша, присвячена результатам роботи податкової служби регіону за І квартал 2021 року.

Костянтин Гавриш зазначив, що протягом 2021 року до державного бюджету надійшло 1,7 млрд гривень, що на 418 мільйони гривень (або на 32,4 %) більше аналогічного періоду 2020 року.

До місцевих бюджетів зібрано 1,8 млрд гривень. Надходження зросли на 159,5 мільйони гривень (або на 9,8 %) у порівнянні з  аналогічнимо періодом 2020 року.

Костянтин Гавриш окремо зупинився на питанні середньої заробітної плати по регіону. Так,  зокрема, середня заробітна плата по області складає 9,6 тисяч гривень. Найбільша спостерігається в Малинському районі  – 11,1 тисяч гривень, в Бердичівському та Попільнянському районах – 10,7 тисяч гривень, а найнижча – 7,6 тисяч гривень в Ємільчинському районі.

Не залишилось поза увагою і питання податкового боргу. Станом на 1 квітня 2021 року податковий борг юридичних осіб складає 673,7 мільйони гривень, фізичних осіб – 158,5 мільйони гривень. Скорочення податкового боргу у І кварталі 2021 року відбулось на суму 24,7 мільйони гривень, зокрема за рахунок юридичних осіб - 3,1 мільйони гривень та фізичних осіб - 21,6 мільйони гривень. Щодо кількості боржників, то всього налічується 14527 боржників, в тому числі юридичних осіб – 2982, фізичних осіб – 11545.

Важливим також є позитивна динаміка збільшення користувачів Електронного кабінету, зокрема, частка податкових декларацій, поданих за допомогою електронних сервісів станом на 1 квітня складає 83 відсотки по області. Найбільший відсоток становить в Андрушівській ДПІ – 94 відсотки, Овруцькій ДПІ – 91 відсотки, а найнижчий в Радомишльській ДПІ – 73 відсотки.

Також з урахуванням реаліїв сьогодення податкова служба Житомирської області сконцентрувала увагу на роз’яснювальній роботі та проведення зустрічей з платниками у форматі он-лайн, під час яких фахівці податкової служби надають інформаційну та практичну допомогу платникам податків.

Підсумовуючи, Костянтин Гавриш подякував добросовісним платникам за своєчасну сплату податків та зазначив: «Ми вдячні громадянам і представникам бізнесу, які сумлінно  сплачують податки і збори, адже це важливо для  забезпечення стабільного фінансування  місцевих громад, закладів освіти, охорони здоров’я, тощо. Сумлінна сплата податків – це і  є справжня соціальна відповідальність. Важливо, що бізнес це розуміє. І ми сподіваємося, що така тенденція продовжиться і надалі».

Представники ЗМІ отримали відповіді на питання, які їх цікавили.