Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Активізовано співпрацю з правоохоронними органами

опубліковано 06 травня 2021 о 10:26

Відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління  ДПС у Житомирській області в поточному році активізовано співпрацю з правоохоронними органами.

Так, за результатами взаємодії з ГУ ДФС у Житомирській області,  в поточному році за матеріалами відділу до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 4 злочинів, за якими розпочато кримінальні провадження, в тому числі:  3 - за фактами ухилення від сплати податків (ст. 212 КК України)  на загальну суму понад 26 млн. грн., та 1 - за фактом заволодіння бюджетними коштами в сфері державних закупівель на суму 2,2 млн. гривень (ст. 191 КК України).

На виконання запитів слідчих Національної поліції України проведено 5 аналітичних досліджень діяльності підприємств будівельної галузі, за результатами яких встановлено ознаки легалізації коштів, одержаних внаслідок завищення вартості виконання будівельних робіт, що фінансувались за рахунок бюджету, на загальну суму понад 20 млн. гривень.  

Також, спільно з Управлінням СБУ в Житомирській області проведено відпрацювання підприємств, які проводили ризикові операції в сфері енергетики, організації транспортних перевезень. За наслідками проведених досліджень, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення злочину, передбаченого ст. 212 Кримінального кодексу України.

Всього працівниками відділу з початку року проведено 24 аналітичних дослідження фінансово-господарської діяльності СГД області, за результатами яких виявлено ознаки вчинення кримінальних правопорушень із загальною сумою збитків понад 230 млн.грн, в тому числі: ухилення від сплати податків при реалізації імпортованих автомобілів, факти штучного формування податкового кредиту з ПДВ для сільгоспвиробників та підприємств будівельної галузі, привласнення бюджетних коштів підприємствами переможцями тендерів, а також легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Матеріали досліджень передано до правоохоронних органів. На даний час 16 матеріалів досліджень приєднано до кримінальних проваджень та використовуються в ході проведення досудового розслідування.

 ВБВДОЗШ ГУ ДПС у Житомирській області