Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 4,5 мільярда гривень – внесок платників Житомирщини до Зведеного бюджету України та 2,2 мільярда гривень єдиного соціального внеску

опубліковано 05 травня 2021 о 15:31

За оперативними даними платниками податків Житомирщини за січень-квітень ц.р. до бюджетів усіх рівнів сплачено понад 4,5 мільярда гривень податків та платежів, що більше минулорічного на 839 мільйонів гривень. Зростання надходжень до бюджетів стало можливим завдяки ефективному розширенню бази оподаткування за рахунок виведення низки підприємств з тіньової економіки.

До Державного бюджету надійшло 2,1 мільярда гривень зі зростанням до січня-квітня 2020 року на 508 мільйонів гривень.

Внесок платників Житомирщини у  загальний фонд Державного бюджету склав 2,09 мільярди гривень. Порівняно з минулорічною сплатою надходження збільшились на 507,5 мільйонів гривень.

Найбільшу  питому  вагу в загальній сумі надходжень до Державного бюджету  складають надходження з:

- з податку та збору на доходи з фізичних осіб 719,4 мільйонів гривень;

- з податку на прибуток підприємств 247,3 мільйонів гривень;

- з ПДВ (збір) 1016,2 мільйонів гривень;

- по рентній платі та платі за використання інших природних ресурсів –   62,8 мільйонів гривень;

- по частині прибутку (доходу) державних унітарних підприємств –        29,3 мільйонів гривень.

До місцевих бюджетів спрямовано більше 2,4 мільярди гривень, що на     15,7 відс. або на 331 мільйон гривень більше відповідного періоду минулого року.

Прогнозні показники доходів, затверджені місцевими радами, виконані на 102,8 відс., додатково надійшло 67 мільйонів гривень.

Що ж до єдиного соціального внеску, то сплата за цим платежем становила понад 2,2 мільярда гривень та зросла на 330 мільйонів гривень.

Як зазначив начальник Головного управління ДПС у Житомирській області Костянтин Гавриш: «Високі показники надходжень до бюджетів є свідченням належної податкової культури платників податків і усвідомлення ними власної відповідальності не лише за себе, а й за країну в цілому».