Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання додатків за умови заповненні рядків 4.1, 4.2, 4.3, 6.1 та 6.2 податкової декларації з ПДВ

опубліковано 05 травня 2021 о 14:53

Головне управління ДПС у Житомирській області повідомляє, що форма та Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29.01.2016 за № 159/28289 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 21).
     До податкової звітності з ПДВ належать, зокрема податкова декларація з ПДВ (далі – декларація) з додатками (п.6 розд. І Порядку № 21).

При цьому відповідно до п. 11 розд. ІІІ Порядку № 21 додатки додаються до декларацій за наявності подій, які підлягають відображенню у таких додатках.

Форма декларації передбачає, зокрема при заповненні рядків 4.1, 4.2, 4.3 подання додатків:

відомості про суми податку на додану вартість, зазначені у податкових накладних/розрахунках коригування до податкових накладних, не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних, та про податковий кредит з урахуванням його коригування (Д1) (додаток 1);

розрахунок (перерахунок) частки використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях (Д6) (додаток 6).

При цьому, додаток 1 подається у разі нарахування у звітному період податкових зобов’язань, за якими в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) не зареєстровано податкові накладні.

Подання додатку 6 до декларації, за наявності підстав для застосування ст. 199 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), є обов’язковим:

в першому звітному періоді року;

в останньому звітному періоді року (періоді зняття з обліку платника податку);

в звітному періоді, в якому вперше декларуються оподатковувані та неоподатковувані операції.

У разі нарахування податкових зобов’язань тільки відповідно до вимог п. 198.5 ст. 198 ПКУ додаток 6 не подається.

Рядки 6.1 та 6.2 декларації передбачають подання додатка 1 якщо на дату подання декларації в ЄРПН не зареєстровано:

податкові накладні, складені за операціями з отримання послуг від нерезидента, місце постачання яких визначено на митній території України, що оподатковуються за основною ставкою або 7 відсотків;

або розрахунки коригування (складені у разі збільшення суми компенсації) до таких податкових накладних.