Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась робоча зустріч щодо погашення заборгованості з ЄСВ

опубліковано 28 квітня 2021 о 15:05

Нещодавно в Головному управління ДПС у Житомирській області відбулась робоча зустріч з представниками Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області та Управління Державної виконавчої служби в області щодо своєчасної сплати та погашення заборгованості з ЄСВ та наслідків несплати внеску.

У вступному слові в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Житомирській області Алла Бех наголосила на позитивній динаміці скорочення заборгованості по сплаті єдиного внеску по регіону та націлила учасників заходу на тісну співпрацю по наповненню бюджету.

Алла Бех зазначила, що по Житомирській області заборгованість з єдиного внеску станом на 01.04.2021 року становить 332,5 мільйони гривень, в тому числі юридичні особи – 89,7 мільйонів гривень, фізичні особи - підприємці – 242,8 мільйонів гривень, що на 2,3 мільйони гривень менше в порівнянні з 01.01.2021 року.

Щодо кількості боржників, то по області спочатку року спостерігається тенденція до скорочення кількості боржників. Так, станом на  01.01.2021 року обліковувалось 18,6 тисяч боржників фізичних та юридичних осіб, то вже станом на 01.04.2021 року кількість боржників зменшилась на 1,2 тисячі та складає 17,2 тисяч боржників фізичних та юридичних осіб.

Одними із чинників скорочення заборгованості з ЄСВ є взаємодія ГУ ДПС у Житомирській області, ГУ ПФУ та Управління Державної Виконавчої служби. Так за січень – березень в рахунок погашення заборгованості надійшло 12,5 мільйонів гривень, що на 9,4 мільйонів гривень більше, ніж за аналогічний  період минулого року.

Нагадаємо, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника, розстрочення та відстрочення заборгованості не передбачено і така заборгованість не підлягає списанню.