Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Добувна промисловість Поліського краю нарощує темпи сплати платежів до бюджетів

опубліковано 27 квітня 2021 о 09:48

Житомирська область багата на природні ресурси. Мінерально-сировинний потенціал представлений великим і різноманітним комплексом. Є запаси будівельних пісків, керамічних глин і ряду інших видів мінеральної будівельної сировини, запаси декоративно-облицювального каменю (лабродорит, граніт, габро), що користуються великим попитом у нашій країні та за кордоном. Розвідані поклади лабродаритів і габро в області становить 86% запасів цього каменю в Україні. Це визначає необхідність прискореного розвитку каменедобувної і каменеобробної промисловості.

Промисловість з виробництва будівельних матеріалів нараховує понад        60 підприємств і об'єднань. Серед них – переважна кількість щебеневих кар'єрів, каменедробильних заводів, які розташовані, в основному, в Коростенському, Новоград-Волинському, Житомирському районах.

За І квартал 2021 року платниками податків добувної галузі області сплачено до Державного бюджету майже 97 мільйонів гривень. Відбулося збільшення надходжень у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 32 відсотки, або понад  23 мільйони гривень.

 Значний внесок до Державного бюджету забезпечили такі підприємства:       ТДВ "Коростенський щебзавод", АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія", АТ "Коростенський кар'єр", ТЗОВ "Західукрвибухпром",    АТ "Малинський каменедробильний завод", ПРАТ "Товкачівський гірничо-збагачувальний комбінат",  ТОВ "Новогородецький кар'єр" та інші.

У структурі надходжень до Державного бюджету за січень – березень ц.р. частка надходжень від підприємств добувної галузі становить 6 відсотків, що значно вище надходжень від будь-якої іншої галузі економіки Житомирської області.

Очікуємо стабілізації у виробництві по усіх підприємствах добувної промисловості та розробленні кар’єрів та, відтак, і зростання їх платоспроможності.