Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Житомирщини перерахували на допомогу українській армії 116,6 мільйони гривень

опубліковано 07 квітня 2021 о 09:55

«У січні-березні 2021 року платниками податків перераховано до Державного бюджету 116,6 мільйонів гривень військового збору. У порівнянні із відповідним періодом минулого року це більше на 13,8 відсотки, або 14,2 мільйони гривень. Індикативний показник виконано на 102,7 відсотки, або 3,1 мільйони гривень більше. Стабільне надходження до бюджету військового збору свідчить про відповідальність та патріотизм платників податків, які сумлінно виконують свій конституційний обов’язок щодо сплати податків до бюджету. Сплата військового збору – почесний внесок кожного працюючого громадянина у підтримку обороноздатності Збройних Сил України», - зазначив начальник Головного управління ДПС у Житомирській області Костянтин Гавриш.

Нагадаємо, що платниками військового збору є фізичні особи - громадяни України та іноземці, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри. Норми визначені п.п. 1.2 п. 161 підрозділу 10 Розділу XX Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Відповідальними за утримання (нарахування) та сплату (перерахування) військового збору до бюджету є особи, визначені у ст. 171 ПКУ (п.п. 1.5 п. 161 підрозділу 10 Розділу XX ПКУ). Зокрема, відповідальними за нарахування, утримання та сплату до бюджету військового збору з доходів у вигляді заробітної плати, є: роботодавець, який виплачує такі доходи на користь платника податку, податковий агент з інших доходів, визначених п.п. 1.2 п. 161 підрозділу 10 Розділу XX ПКУ, які є об’єктом оподаткування військовим збором.

Нарахування, утримання та сплата військового збору до бюджету здійснюються у порядку, встановленому ст. 168 ПКУ, за ставкою 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.