Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Доступ до публічної інформації – право кожного

опубліковано 29 березня 2021 о 14:10

Головне управління ДПС у Житомирській області забезпечує право громадян на доступ до публічної інформації.

Для спрощення процедури оформлення письмового запиту на отримання публічної інформації можна використовувати Форму для подання запиту на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів Державної податкової служби України.

Зазначену Форму розміщено на субсайті Головного управління ДПС у Житомирській області офіційного вебпорталу ДПС за посиланням https://zt.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu/261316.html.

До Головного управління ДПС у Житомирській області запит на отримання публічної інформації можна надіслати поштою на адресу: 10003, м. Житомир, вул. Юрка Тютюнника, 7 (на конверті вказувати «Публічна інформація»).

Електронна адреса Головного управління ДПС у Житомирській області для подання запиту на отримання публічної інформації  zt.publicinfo@sfs.gov.ua

Звертаємо увагу, запитувачів публічної інформації, що відповідно до Закону України від 13.01.2011 № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон № 2939) запит на інформацію – це прохання до особи розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.

Зауважимо, що Закон №2939 не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом, а саме Законом України від 02.10.1996 № 393/96-ВР «Про звернення громадян» (далі – Закон № 393).

Проте, часто запитувачі інформації ототожнюють поняття запит на отримання публічної інформації із такими поняттями, як звернення, надання податкової консультації. Дані категорії є різними за рядом ознак.

Листи, які за змістом є зверненнями громадян (пропозиції, заяви, скарги громадян, юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, самозайнятих осіб, а також питання щодо практичного використання окремих норм податкового законодавства, питання з роз'яснення прав та обов'язків платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування тощо) розглядаються Головним управлінням ДПС у Житомирській області відповідно до вимог  Закону № 393 та не надсилаються на електронну адресу zt.publicinfo@sfs.gov.ua, а направляються на поштову скринькуzt.official@tax.gov.ua