Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок подання та оформлення звернень громадян

опубліковано 29 березня 2021 о 09:55

Головне управління ДПС у Житомирській області (далі – ГУ ДПС) нагадує, що згідно Закону України «Про звернення громадян» (із змінами і доповненнями) громадяни можуть направити свої звернення до ГУ ДПС:

 - з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку на поштову скриньку Головного управління ДПС у Житомирській області - zt.official@tax.gov.ua;

- поштою або передати особисто чи через уповноважену особу за відповідною адресою ГУ ДПС;

- під час особистого прийому громадян керівництвом чи посадовими особами структурних підрозділів ГУ ДПС;

- за допомогою засобів телефонного зв’язку через Контакт-центр ДПС - 0-800-501-007 або за телефоном ГУ ДПС (0412) 418-248. 

Звертаємо увагу, що згідно Закону України «Про звернення громадян» лише звернення, які оформлені належним чином і подані у встановленому порядку, підлягають обов'язковому прийняттю та розгляду. Зокрема, у зверненні має бути зазначено прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати.

В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв'язку з ним. Застосування кваліфікованого електронного підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається. Проте, таке звернення має мати вигляд скан-копії звернення з підписом заявника із зазначенням дати.

Якщо в письмовому зверненні не зазначено місце проживання, не підписано автором (авторами), а також якщо неможливо встановити авторство, звернення визнається анонімним і розгляду не підлягає.

Також не розглядаються повторні звернення, які надходять до ГУ ДПС від одного і того ж громадянина з одного і того ж питання, якщо перше вирішено по суті.