Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мінімізація обсягів отриманих доходів - крок до перевірки

опубліковано 19 березня 2021 о 08:35

Головне управління ДПС у Житомирській області повідомляє, що постійно здійснюється моніторинг динаміки сум виторгів реєстраторів розрахункових операцій суб’єктів господарювання в частині мінімізації обсягів отриманих доходів. Це сприяє захисту легального бізнесу та виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів.

За результатами проведеного аналізу формуються дані для здійснення контрольно-перевірочних заходів.

Звертаємо увагу, що у разі наявності підстав для проведення фактичних перевірок, першочергово здійснюються перевірки суб’єктів господарювання, обсяг доходів яких, від здійснення операцій із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій менше ніж 5 тис. грн. на місяць.

Головне управління ДПС у Житомирській області наголошує на необхідності сумлінного дотримання діючого законодавства, в тому числі Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зокрема здійснювати усі без виключення розрахункові операції в готівковій, або безготівковій формі з використанням реєстратора розрахункових операцій, або програмного реєстратора розрахункових операцій.