Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся черговий онлайн-семінар з особливостей декларування податку на прибуток за 2020 рік

опубліковано 26 лютого 2021 о 11:27

В Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбувся черговий onlinе-семінар для платників податків з використанням платформи Zoom.

Для платників податків  про особливості декларування податку на прибуток за 2020 рік та подання звітності неприбутковими організаціями розповів начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій, спрощеної системи оподаткування та аналізу контрольованих операцій управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Іван Гичко.

В ході семінару Іван Гичко проінформував присутніх про зміни, внесені Наказом Міністерства фінансів України від 29.10.2020 року № 649, яким затверджено Зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств. Доведено до відома платників податку на прибуток підприємств, що декларацію за оновленою формою необхідно подавати, починаючи з звітного періоду – І квартал 2021 року.

Крім того, у разі подання платником податку уточнюючої декларації мають бути подані усі додатки, передбачені для заповнення відповідних рядків декларації, незалежно від того, чи виправлялися показники цих рядків та додатків декларації. При цьому фінансова звітність за звітні періоди, що уточнюються, подається до уточнюючої декларації лише у разі виправлення показників такої звітності.

Відповідно до п. 46.2 Податкового кодексу України вперше у 2021 році платники податку на прибуток зобов’язані оприлюднювати річну фінансову звітність разом з аудиторським звітом у строк не пізніше 10 червня року, наступного за звітним, застосовується у 2021 році за підсумками  2020 звітного року.

Практика проведення семінарів в режимі онлайн буде продовжуватись і надалі. Тому слідкуйте за податковими новинами на субсайті Територіальні органи ДПС у Житомирській області та сторінкою у соціальній мережі Facebook - ДПС у Житомирській області.

 Сектор пресслужби, адміністрування субсайту та комунікацій з громадськістю ГУ ДПС у Житомирській області