Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання антикорупційного законодавства: про черговий етап подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік, що розпочався з 1 січня 2021 року

опубліковано 25 лютого 2021 о 17:27

Відповідно до статті 45 Закону України 14.10.2014 № 1700-VІІ «Про запобігання корупції» (зі змінами та доповненнями) державні службовці та інші суб'єкти декларування, зобов'язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - Національне агентство) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Звертаю увагу на тому, що необхідно зробити суб’єкту декларування:

1) перевірити адресу електронної поштової скриньки, яка вказана у персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - Реєстр);

2) перевірити термін дії електронного цифрового підпису (ЕЦП) та можливість його роботи з Реєстром.

Головне вчасно подати декларацію!

Якщо у суб'єкта декларування з певних причин немає всіх даних, необхідних для заповнення, то декларацію слід подавати з наявними даними. Адже, відповідно до частини 4 статті 45 Закону 1700 упродовж семи днів після подання декларації суб'єкт декларування має право подати виправлену декларацію, але не більше трьох разів.

Актуальні роз’яснення.

Звертаємо Вашу увагу, що Національним агентством опубліковано оновлені роз’яснення про застосування антикорупційного законодавства. Роз’яснення містять відповіді на найбільш розповсюджені питання щодо заповнення декларацій та фінансового контролю, які надходили до Національного агентства.

Крім того, нові роз’яснення враховують останні зміни законодавства (внесені Законами України від 15.12.2020 № 1079-ІХ та від 04.12.2020 № 1074-ІХ) та практику проведення повних перевірок декларацій Національним агентством.

Ознайомитись з вказаними роз’ясненнями можливо за посиланням Rozyasnennya-1-vid-03.02.2021-versiya-dlya-zavantazhennya. Також, роз’яснення у зручному форматі по категоріях можна знайти у базі знань Національного агентства за посиланням, де працює пошук за ключовим словам.

Відділ з питань

запобігання та виявлення корупції

ГУ ДПС у Житомирській області