Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергове засідання «круглого столу» з мікробізнесом з питань застосування РРО/ПРРО відбулось у місті Бердичеві

опубліковано 23 лютого 2021 о 13:52

Сьогодні відбулось чергове засідання «круглого столу» з мікробізнесом Бердичівського району, на якому обговорили актуальні питання новацій застосування РРО та ПРРО.

Засідання відбулось під керівництвом заступника начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Ігоря Завгороднього та за участі фахівців управління податкового аудиту та електронних сервісів. Від представників громадськості була присутня голова Громадської ради при Головному управління ДПС у області Тетяна Годовська.

Ігор Завгородній, відкриваючи засідання круглого столу, зазначив, що такий формат зустрічі надасть можливість почути проблеми, які виникають у суб’єктів господарювання у зв’язку із запровадженням програмних реєстраторів розрахункових операцій та використання класичних касових апаратів та знайти шляхи їх вирішення. Податкова служба готова завжди надати допомогу платникам податків у роз’яснені податкового законодавства та внесених до нього змін.

З основними положеннями Закону України від 01 грудня 2020 року № 1017–ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій», яким були внесені зміни до Податкового кодексу України та Закону України від 06 липня 1995 року  № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями ознайомив присутніх заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту  ГУ ДПС в області Валерій Желєзний.

Основними питаннями, які розглядались на засіданні, були: щодо категорій платників, які мають обов’язково використовувати РРО; ліміти обсягу доходів платників єдиного податку, лібералізація штрафних санкцій, скасування механізму компенсації – «кешбек», необхідних первинних документів при використанні РРО/ПРРО, кодів УКТ ЗЕД, тощо.

Представники бізнесу активно обговорювали та отримали роз’яснювальну допомогу з питань, які у них виникають під час здійснення підприємницької діяльності, подякували фахівцям податкової за допомогу та виявили сподівання на продовження такого формату зустрічей.