Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Костянтин Гавриш зустрівся у місті Бердичеві із головами міських, сільських, селищних територіальних громад

опубліковано 19 лютого 2021 о 13:31

Фахівці Головного управління ДПС у області продовжують цикл проведення виїзних нарад із територіальними громадами області.

Цього разу нарада відбулася із представниками міських, сільських, селищних громад Бердичівського р-ну, територіального обслуговування Бердичівської, Андрушівської та Ружинської державних податкових інспекцій, за участі Бердичівського телеканалу «ВІК».

Захід відбувся під головуванням начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Костянтина Гавриша. Також участь у нараді взяли: в.о. заступника начальника Головного управління - Алла Бех, фахівці управління податкового адміністрування юридичних осіб, фактичних перевірок управління податкового аудиту та відділу податків і зборів з фізичних осіб, начальники Бердичівської, Андрушівської та Ружинської державних податкових інспекцій, представники Громадської ради при ГУ ДПС у Житомирській області.

Основна мета проведення такої наради  - це взаємодія та співпраця із територіальними громадами Бердичівського району щодо забезпечення надходження платежів до місцевих бюджетів. Не менш важливими розглянули питання з реалізації додаткових заходів підтримки громадян та малого бізнесу, запроваджених Законом України від 4.12.2020 року №1072-ІХ у частині списання податкового боргу, новації у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій, програмних РРО, забезпечення декларування громадянами доходів, одержаних у 2020 році.

Під час наради Костянтин Гавриш зазначив: «По Бердичівському району виконання затверджених радами показників по мобілізації коштів до загального фонду місцевих бюджетів за 2020 рік забезпечено на 100,1 відс., надійшло 473,6 млн. гривень.

Щодо реалізації додаткових заходів підтримки громадян та малого бізнесу, запроваджених Законом України від 04.12.2020 року №1072-ІХ, у частині списання податкового боргу, то основною умовою для списання була наявність у платника податків податкового боргу, сукупний розмір якого за усіма податками і зборами не перевищував 3060,00 гривень. За даними ДПС України фактично списано такого податкового боргу по 88 911 боржниках Житомирської області на суму понад 25 млн. гривень, зокрема, по Бердичівському району по 9680 боржниках на суму 2,2 млн.гривень»

Керівник відомства побажав представникам територіальних громад обґрунтовано формувати реальні показники доходної частини місцевих бюджетів та підвищити якість планування, більш детально проводити аналіз наявної податкової бази та враховувати інші чинники, які можуть впливати на рівень надходжень податків та платежів.

Стан виконання доходної частини місцевих бюджетів у значній мірі залежить від прорахованого помісячного розпису, з врахуванням чинних норм податкового та бюджетного законодавства, а також проведення аналізу фактичного надходження доходів і у попередні періоди.

Начальник Бердичівської ДПІ Ірина Самборська відмітила, що не менш важливим для фахівців податкової служби є визначення тих проблем, які виникають при практичному застосуванні норм податкового законодавства, адже розширення податкової бази місцевих бюджетів в умовах реалізації децентралізації є важливим чинником.

Підтримано побажання щодо проведення і майбутньому таких конструктивних зустрічей, які інформаційно та практично збагатили, як представників територіальних громад так і представників податкової служби області.

Сектор пресслужби, адміністрування субсайту та комунікацій

 із громадськістю ГУ ДПС у Житомирській області