Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Упереджено незаконне формування 2 млрд грн податкового кредиту з ПДВ на ринку обігу тютюнових виробів

опубліковано 18 грудня 2020 о 13:58

ДПС викриває протиправні дії суб’єків господарювання, які незаконно формують податковий кредит з ПДВ шляхом фіктивної купівлі, зберігання та продажу оптових партій тютюнових виробів.

Такі підприємства задіяні у ланцюгах постачання від легальних виробників тютюнових виробів. Для цього вони отримують ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі тютюновими виробами, реєструють місця зберігання у Єдиному державному реєстрі, беруть в оренду на короткий термін приміщення, подають звітність та навіть сплачують мінімальні податки. При цьому операції є фіктивними та проводяться лише на «папері».

Державна податкова служба України виявляє ризикові операції та застосовує наявні механізми, що припиняють вказану діяльність, використовуючи власні електронні сервіси.

Для руйнування зазначеної схеми протягом 2020 року здійснено одночасні перевірки у 438 місцях зберігання та торгівлі. За результатами цих перевірок встановлено, що у 169 місцях діяльність не здійснюється взагалі та не підтверджується наявність залишків сигарет у кількості 269,5 млн пачок вартістю 12,1 млрд грн, у тому числі ПДВ – 2 млрд гривень.

Таким чином, за результатами проведених заходів ДПС було упереджено незаконне формування податкового кредиту з ПДВ на суму близько 2 млрд гривень.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»