Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільні зусилля на скорочення заборгованості із ЄСВ обговорили під час зустрічі

опубліковано 16 грудня 2020 о 17:08

Сьогодні, в приміщенні Головного управління ДПС у Житомирській області за участі начальника ГУ ДПС у Житомирській області Костянтина Гавриша, начальника управління  по роботі з податковим боргом Алли Бех відбулася робоча зустріч з представниками Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Житомирській області та Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Учасники заходу обговорили основні питання співпраці із забезпечення повноти надходжень єдиного соціального внеску, стягнення заборгованості. Слід відмітити, що на сьогоднішній день за рахунок вжитих заходів органами ДВС забезпечено надходження ЄСВ понад 20 млн грн. 

Фахівцями податкової служби області вживаються заходи щодо погашення існуючої заборгованості зі сплати єдиного внеску, основними з яких сьогодні є зустрічі з керівниками підприємств-боржників з питань пошуку шляхів погашення боргів з єдиного внеску, аналіз своєчасності надсилання боржникам вимог щодо сплати недоїмки з єдиного внеску, здійснення моніторингу узгодження, оскарження і передачі узгоджених вимог про сплату боргу до органів державної виконавчої служби, проведення звірок щодо відкритих виконавчих проваджень за переданими вимогами щодо стягнення боргів з єдиного внеску тощо.

Крім цього, за зверненнями податкової служби, при наявності достатніх підстав, органи державної виконавчої служби звертаються до суду, щодо встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи чи керівника боржника - юридичної особи за межі України до повного погашення існуючої заборгованості з єдиного внеску.

В Головному управління ДПС у Житомирській області наголошують, що єдиний внесок на загальнообов’язкове державне страхування підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.