Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги рієлтерів, які надають послуги з оренди нерухомості!

опубліковано 11 грудня 2020 о 15:50

Головне управління ДПС у Житомирській області звертає увагу, що згідно до пп. 170.1.6 п. 170.1 ст. 170 Кодексу суб'єкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов'язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтери), зобов'язані надіслати інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації в строки, передбачені для подання податкового розрахунку, за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Форма Інформації суб'єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов'язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтерів), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) (далі - Інформація) затверджена наказом Міністерства фінансів України 13 травня 2017 року №497.

Інформація за базовий звітний (податковий період), що дорівнює календарному кварталу, подається протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного ( податкового) кварталу ( п.п. 49.18.2  п. 49.18. ст. 49 Кодексу).

За порушення порядку та/або строків подання зазначеної Інформації, суб’єкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтори) згідно з п. 119-1.2 ст. 119-1 Кодексу передбачено штраф в розмірі 680,00 грн., за повторне порушення протягом року згідно ст. 119 1 Кодексу - 1360 грн.